Köy yumurtasının kabuk rengi değişik renklerde olabilir.
Yumurtanın iç rengi haşlandığında renkler bulanık olmaz.
Yumurtanın sarısı yediği yeme göre portakali, koyu portakali, oksit sarı ve limon sarısı olur.
Tereyağında piştiğinde yumurtanın sarısı iyice karıştırılmazsa topak topak çiğ kalır.
Yumurtalar aynı tavuklardan çıksalar bile genel olarak şekil, renk ve kalınlık olarak birbirlerine benzemezler.
Köy yumurtalarının dışı tertemiz olmaz. Bu kirler normal su ile yıkamayla çıkmaz.
Köy yumurtaları haşlamada daha çabuk pişer.
Besin değerleri yüksektir.
Yumurtanın iç rengi haşlandığında renkler bulanık olmaz.
Yumurtanın sarısı yediği yeme göre portakali, koyu portakali, oksit sarı ve limon sarısı olur.
Tereyağında piştiğinde yumurtanın sarısı iyice karıştırılmazsa topak topak çiğ kalır.
Yumurtalar aynı tavuklardan çıksalar bile genel olarak şekil, renk ve kalınlık olarak birbirlerine benzemezler.
Köy yumurtalarının dışı tertemiz olmaz. Bu kirler normal su ile yıkamayla çıkmaz.
Köy yumurtaları haşlamada daha çabuk pişer.
Besin değerleri yüksektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder