Tavuğunuzun lezzetine lezzet katmak isterseniz, bazı gurmelerin yemek tariflerini sizlerle paylaştık. Bu tariflerden faydalanabilirsiniz. Herkese Afiyet olsun:)
1. Köy tavuğumuzu tencerede, tuzunu da ilave ederek 1-1,5 saat kadar pişirelim.
2. Tavuğun pişmesine yakın başka bir tencerede 2-3 kaşık tere yağını eritip içine 1 dolu yemek kaşığı toz kırmızı biberi ve 1 çay kaşığı pul biberi ilave edip tereyağı ve kırmızı biberi çevirelim.
Bir başka tencere de bir yemek kaşığı un, salça ve zeytin yağını kavuruyoruz. Bu karışıma haşladığımız tavuğun suyunu döküp çorba kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. Son olarak sarımsakları ekleyip ocaktan indiriyoruz.
Kızaran etlerimizin üzerine bu karışımı döküyoruz. Son olarak da nar ekşisi ve kimyonla servise hazır hale getiriyoruz.
Fırında Kızarmış Köy Tavuğu
Malzemeler:
- 1 adet köy tavuğu
- 1 kase ev yoğurdu
- 1 adet yumurta sarısı
- yarım limon suyu
- kaya tuzu, karabiber, zerdeçal, biberiye ve kırmızı pul biber
- 1 çay bardağı tavuk suyu
- Yeşillik, havuç, patates, soğan
Hazırlanışı:
- Köy tavuğu tercih edilen baharatlar ilave edilerek tencerede 1-1,5 saat haşlanır.
- Başka bir kapta yumurta sarısı, yoğurt, pul biber, tuz, zerdeçal, biberiye, kekik, yarım limon suyu ve 2 kaşık zeytinyağı karıştırılır.
- Haşlanan tavuk derin bir borcama alınır.
- Tavuk, hazırladığınız sosla iyice ovalanarak üzerinde biraz tereyağı gezdirilir. Tuz ilave edilir.
- Borcama 1 çay bardağı tavuk suyu eklenir.
- Tercihe göre tavuğun etrafına patates, soğan gibi sebzeler yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dk kadar pişirilir.
- Sıcak servis edilir.
Malzemeler:
- 1 adet köy tavuğu
- Tuz
- 2-3 kaşık tereyağ
- 1 yemek kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tavuk suyu
Hazırlanışı:
1. Köy tavuğumuzu tencerede, tuzunu da ilave ederek 1-1,5 saat kadar pişirelim.
2. Tavuğun pişmesine yakın başka bir tencerede 2-3 kaşık tere yağını eritip içine 1 dolu yemek kaşığı toz kırmızı biberi ve 1 çay kaşığı pul biberi ilave edip tereyağı ve kırmızı biberi çevirelim.
3. Üzerine haşladığımız tavuğun suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynatalım.
4. Tavuğu bu sosun içine oturtup büyük servis kaşığı yardımıyla sosu sürekli tavuğun üzerine döküyoruz.Bu şekilde arada tavuğun diğer yüzünü çevirerek suyunu biraz çektirene kadar pişiriyoruz. Tavuk bu sosun lezzetiyle lezzetleniyor ve nar gibi kızarmış bir görüntü oluyor.Hem de kızarmış bir tavuk olmadığı halde öyle görünüyor.
EKŞİLİ KÖY TAVUĞU
Malzemeler:
- 1 Paket bütün tavuk (Haşlayarak)
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı un
- 5 Diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 Yemek kaşığı salça
- 1 Çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı:
Tavuk bütün olarak 1-1,5 saat haşlanır. Haşlanan tavuk derisinden ve kemiklerinden sıyrılıp iplik iplik olana kadar didiklenir. Sonra bu didiklediğimiz etleri tavaya serip güzelce unladıktan sonra zeytin yağında orta ateşte kızartıyoruz.
Bir başka tencere de bir yemek kaşığı un, salça ve zeytin yağını kavuruyoruz. Bu karışıma haşladığımız tavuğun suyunu döküp çorba kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. Son olarak sarımsakları ekleyip ocaktan indiriyoruz.
Kızaran etlerimizin üzerine bu karışımı döküyoruz. Son olarak da nar ekşisi ve kimyonla servise hazır hale getiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder