TAZE YUMURTA VE KÖY TAVUĞU

TAZE YUMURTA VE KÖY TAVUĞU
TAZE YUMURTA VE KÖY TAVUĞU ( HELAL KESİM ) -0531 212 0986

Köy Tavuğu Yemek Tarifleri

Köy tavuğu bulmakta zorlandığımız bugünlerde, bizden aldığınız köy tavuğunuzu ne şekilde pişirirseniz pişirin tadına doyamayacaksınız. Tavuğunuz tencerenizde haşlanırken mutfağınıza yayılan mis gibi kokusu iştahınızı kabartacak. Fakat unutmayın, köy tavuğu zor pişer. Normal tencerede 1,5 saate kadar pişerken düdüklü tencerenizde 45-50 dk pişirmeniz yeterli olacaktır.

Tavuğunuzun lezzetine lezzet katmak isterseniz, bazı gurmelerin yemek tariflerini sizlerle paylaştık. Bu tariflerden faydalanabilirsiniz. Herkese Afiyet olsun:)

Fırında Kızarmış Köy Tavuğu












Malzemeler:


  • 1 adet  köy tavuğu
  • 1 kase ev yoğurdu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • yarım limon suyu
  • kaya tuzu, karabiber, zerdeçal, biberiye ve kırmızı pul biber
  • 1 çay bardağı tavuk suyu
  • Yeşillik, havuç, patates, soğan 

Hazırlanışı:


  1. Köy tavuğu tercih edilen baharatlar ilave edilerek tencerede 1-1,5 saat haşlanır.
  2. Başka bir kapta  yumurta sarısı, yoğurt, pul biber, tuz, zerdeçal, biberiye, kekik, yarım limon suyu ve 2 kaşık zeytinyağı karıştırılır.
  3. Haşlanan tavuk derin bir borcama alınır. 
  4. Tavuk, hazırladığınız sosla iyice ovalanarak üzerinde biraz tereyağı gezdirilir. Tuz ilave edilir.
  5. Borcama 1 çay bardağı tavuk suyu eklenir.
  6. Tercihe göre tavuğun etrafına patates, soğan gibi sebzeler yerleştirilir.
  7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dk kadar pişirilir.
  8. Sıcak servis edilir.
ÖZEL SOSLU TAVUK TARİFİ













Malzemeler:



  • 1 adet  köy tavuğu
  • Tuz
  • 2-3 kaşık tereyağ
  • 1 yemek kaşığı toz biber 
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tavuk suyu

Hazırlanışı:


1.  Köy tavuğumuzu tencerede, tuzunu da ilave ederek 1-1,5 saat kadar pişirelim.
2.  Tavuğun pişmesine yakın başka bir tencerede 2-3 kaşık tere yağını eritip içine 1 dolu yemek kaşığı toz kırmızı biberi ve 1 çay kaşığı pul biberi ilave edip tereyağı ve kırmızı biberi çevirelim.
3.  Üzerine haşladığımız tavuğun suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynatalım.
4.  Tavuğu bu sosun içine oturtup büyük servis kaşığı yardımıyla sosu sürekli tavuğun üzerine döküyoruz.Bu şekilde arada tavuğun diğer yüzünü çevirerek suyunu biraz çektirene kadar pişiriyoruz. Tavuk bu sosun lezzetiyle lezzetleniyor ve nar gibi kızarmış bir görüntü oluyor.Hem de kızarmış bir tavuk olmadığı halde öyle görünüyor.

EKŞİLİ KÖY TAVUĞU














Malzemeler:

  • 1 Paket bütün tavuk (Haşlayarak)
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı un
  • 5 Diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 1 Çay kaşığı kimyon

Hazırlanışı:

Tavuk bütün olarak 1-1,5  saat haşlanır. Haşlanan tavuk derisinden ve kemiklerinden sıyrılıp iplik iplik olana kadar didiklenir. Sonra bu didiklediğimiz etleri tavaya serip güzelce unladıktan sonra zeytin yağında orta ateşte kızartıyoruz.

Bir başka tencere de bir yemek kaşığı un, salça ve zeytin yağını kavuruyoruz. Bu karışıma haşladığımız tavuğun suyunu döküp çorba kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz. Son olarak sarımsakları ekleyip ocaktan indiriyoruz.

Kızaran etlerimizin üzerine bu karışımı döküyoruz. Son olarak da nar ekşisi ve kimyonla servise hazır hale getiriyoruz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder