TAZE YUMURTA VE KÖY TAVUĞU

TAZE YUMURTA VE KÖY TAVUĞU
TAZE YUMURTA VE KÖY TAVUĞU ( HELAL KESİM ) -0531 212 0986

Tavuklarımızın Lezzeti

Özgür Besi Köy tavukları, entegre üretilen etlik tavuklara göre daha uzun sürede pişerler. Bunun sebebinin köy tavuklarının kart olmasına yorulsa da durum aslında farklıdır. Entegre yetişen etlik tavuklar kapalı kafeslerde ilaçlarla şişirilerek hareketsiz olarak yetiştiriliyorlar. Doğal Besi Köy tavukları ise doğal ortamlarında serbest olarak dolaşarak ve doğal ürünler tüketerek beslendikleri için bu tavukların kas yapısı ve buna bağlı vücut yapısı, entegre yetiştirilen etlik tavuklara göre farklıdır. Özgür besi köy tavukları daha kaslı olduğundan entegre yetiştirilen tavuklara göre daha geç pişerler. Pişirme sırasında dışa çıkan tavuk suyunun rengi ve tavuk etinin renginde de farklılık gözlenir.

Bizim özgür tavuklarımız da tencereye atınca 15-20 dk.da haşlanmaz. Düdüklü tencerenizde 1-1,5  saat haşladıktan sonra dilerseniz parça parça ayırın ve tereyağında bir kere çevirip üzerine 1 çay bardağı tavuğun suyundan ekleyin. Dilersenizde bir kaç gurmenin yemek tariflerini paylaştığımız, tavuk yemeği tarifleri bölümünden, istediğiniz tarifi deneyin. Tavuğunuzu ne şekilde pişirirseniz pişirin tadına doyamayacaksınız:)

*Buğday, mısır ve bahçedeki doğal besinleri tüketerek beslenirler. İstediklerini yerler, istemediklerini yemezler. Her gün mutlaka gün ışığında dolaşırlar. Etinin lezzetinin sırrı budur.

*Yağlıdır. Haşlandığı zaman suyunun üzerinde bol miktarda yağ birikir. Katkı maddesi bol miktarda bulunan hazır tavuk suyu bulyonları yerine, jöle kıvamındaki bu suyu buzluğunuzda saklayarak bütün yemeklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder